Little Leporello

Little Leporello – knip, plak en schilder je eigen visuele verhaal

*** Op aanvraag – vanaf 6 personen ***

Ook zo dol op mooie plaatjes en bijzondere quotes? Een overvol Pinterest-account? Mooie afbeeldingen en uitspraken in een doosje op de kast, op je prikbord of aan de wand in je toilet? Vraag je je af op welke manier je deze schatten mooi kunt bewaren? Dan is de workshop Little Leporello echt iets voor jou!

Tijdens deze creatieve workshop leer ik je hoe je met collage- en/of schildertechnieken een mooi geheel maakt van afbeeldingen en quotes. Je maakt een uniek en persoonlijk kunstwerkje: een zigzag-gevouwen boekje (Leporello). In dit boekje verwerk je je eigen schatten en/of afbeeldingen en quotes die je ter plekke uit magazines knipt.

Het cursusprogramma

Dit is een hele vrije, creatieve workshop met veel keuzes en eigen inbreng. Wil je alleen met collage werken? Dat kan. Wil je met verf en collage werken? Ook dat kan. Wil je je eigen collagemateriaal, je thuis verzamelde schatten, meenemen om te verwerken in een kunstwerk? Dat mag. Wil je je collagemateriaal ter plekke uitzoeken. Ook dat is mogelijk. Ik heb diverse boeken en tijdschriften met mooie foto’s en quotes voor je klaarliggen.

De meest gangbare vorm voor het maken van een Leporello in een dag is de combinatie van collage-elementen met verf. We werken tijdens deze workshop met acrylverf van het merk Amsterdam. Ook werken we met waskrijtjes (Neocolor II), stempels, stencils en markers. Ik reik je een aantal technieken aan waarmee je direct aan de slag kunt en waarmee je mooie resultaten krijgt. We gaan knippen, plakken, stempelen, stencilen, schrijven en heerlijk met onze vingers schilderen! Ik help je bij het vormgeven van je eigen Leporello met handige tips en trucs. Afhankelijk van je eigen wensen en je tempo, maak je een hele of een halve Leporello. Je Leporello kun je gebruiken als (reis)dagboekje, als klein foto-albumpje of gewoon als sierkunstwerkje.

Tijdens de dag kun je mij het hemd van het lijf vragen om zo je technische vaardigheden en materiaalkennis te vergroten. Uiteraard zijn er voldoende koffie, thee, water en versnaperingen aanwezig om ook de inwendige mens te voeden 🙂

Praktische informatie

De workshop ‘Little Leporello’ vindt plaats in de workshopruimte van wooncomplex de Gorselaar in Purmerend. Adres: Beatrixplein 209 te Purmerend. De locatie bevindt zich tegenover het centraal station van de stad. Ook is er voldoende (betaalde én onbetaalde) parkeermogelijkheid in de buurt.

De kosten voor de workshop bedragen € 79,- per persoon. Dit is inclusief alle materialen, koffie, thee en versnaperingen. Je lunch mag je zelf meenemen. In de buurt zijn eventueel een bakker, een supermarkt en een snackbar.

Klik hier voor meer algemene informatie en veel gestelde vragen over mijn workshops. Hier vind je de algemene voorwaarden voor mijn workshops.

Inschrijven? Leuk! Dat kan hier.