Print print print

 Print Print Print – aan de slag met je gelli plate

*** Op aanvraag – vanaf 6 personen ***

Ook zo’n leuke gelli plate in huis? Maar geen idee hoe je nu die mooie printjes maakt? Lijkt gelli plate printen je wel leuk, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je al een start gemaakt met gelli printen, maar weet je niet wat je met al die leuke gekleurde velletjes kunt doen? Dan ben je op je plaats in deze kleurrijke dagworkshop! In een paar uur tijd leer ik je wat handigheden en technieken, waardoor je zelf de mooiste afdrukken maakt.

Vervolgens leer je wat je met al die leuke gekleurde blaadjes kunt doen. Met je eigen printjes bekleed je de cover van een blanco dummy (schetsboekje). Aan het einde van de dag ga je boordevol inspiratie naar huis met een uniek versierd notitieboekje. Je eigen, unieke kunstwerkje.

Gelli plate printen in het kort

Een gelli plate is een gelei-achtige plaat, waar je met een roller acrylverf over uitrolt. In de verf kun je op diverse manieren patronen maken. Vervolgens druk je deze patronen af op een vel papier. Klinkt simpel, en dat is het ook. Toch valt er met de gelli plate heel veel te ontdekken. Want hoe maak je nu echt mooie printjes? Welke kleuren passen wel en niet bij elkaar? Hoe bouw je met verschillende lagen een compositie op? Hoe breng je diepte in je printjes? En wat doe je nu na afloop met al je mooie resultaten?

In de workshop ‘Print Print Print’ krijg je antwoord op bovenstaande vragen.

Het cursusprogramma

Ochtend – Je gaat aan de slag met de gelli plate. Ik leer je een aantal manieren waarop je mooie printjes kunt maken met je gelli plate. Ook laat ik je zien welke kleurcombinaties werken en waarom. Je gaat zelf aan de slag en maakt heel veel verschillende printjes. Zo ontdek je welke manier en welke technieken voor jou werken en hoe je mooie resultaten krijgt. Uiteraard mag je mij het hemd van het lijf vragen om je eigen materiaalkennis en technische vaardigheden te vergroten.

Middag – Je gaat aan de slag met alle printjes die je tijdens de ochtend gemaakt hebt. Met de mooiste stukjes uit je best gelukte printjes bekleed je de cover van een blanco dummy (schetsboekje). Je mag je boekje zo rijkelijk versieren als je zelf wenst. Natuurlijk geef ik je hiervoor diverse tips en trucs. Aan het einde van de middag ga je naar huis met je eigen kunstwerkje.

Praktische informatie

De workshop ‘Print Print Print’ vindt plaats in de workshopruimte van wooncomplex de Gorselaar in Purmerend. Adres: Beatrixplein 209 te Purmerend. De locatie bevindt zich tegenover het centraal station van de stad. Ook is er voldoende (betaalde én onbetaalde) parkeermogelijkheid in de buurt.

De kosten voor de workshop bedragen € 79,- per persoon. Dit is inclusief alle materialen, koffie, thee en versnaperingen. Je lunch mag je zelf meenemen. In de buurt zijn eventueel een bakker, een supermarkt en een snackbar.

Klik hier voor meer algemene informatie en veel gestelde vragen over mijn workshops. Hier vind je de algemene voorwaarden voor mijn workshops.

Inschrijven? Leuk! Dat kan hier.